Sport/Voetbal
578943055
Voetbal

Feyenoord toont finale op grote schermen in De Kuip

Feyenoord zendt de finale van de Conference League tegen AS Roma uit op vier grote schermen in De Kuip. De Rotterdamse club stelt het stadion op woensdag 25 mei open voor supporters, die 15 euro moeten betalen om naar binnen te mogen. Bijna 50.000 fans kunnen dan op de schermen de wedstrijd kijken die wordt gespeeld in de Albanese hoofdstad Tirana.

Slechts een paar duizend Feyenoord-aanhangers kunnen de Arena Kombëtare in Tirana in. Feyenoord kreeg net als AS Roma van de Europese voetbalbond UEFA 3000 gratis kaarten voor de finale. Daarnaast kon de club nog zo’n duizend kaarten kopen voor sponsoren, partners en familie van de spelers en trainers.

Vijf jaar geleden bij de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Excelsior, toen Feyenoord in de uitwedstrijd tegen de stadgenoot de titel kon pakken, zet de club ook al vier grote schermen op het veld van De Kuip. Supporters kunnen daarop de finale volgen. Op andere plekken in Rotterdam wordt de Europese finale ook uitgezonden.

Seizoenkaarthouders mogen hun eigen plek in De Kuip met voorrang terugkopen voor het evenement. Voorafgaand aan de finale, die om 21.00 uur begint, vinden optredens plaats van diverse artiesten en dj’s.