Sport/Autosport
579793215
Autosport

Verstappen: ’Mooi dat het op strategie lukt’

Max Verstappen

Max Verstappen

„Ik ben blij met het podium. Je weet dat het hier lastig is om in te halen, dus dan is het mooi als het op strategie lukt”, reageerde Max Verstappen na zijn derde plek bij de Grand Prix van Singapore. Daarmee klom hij een plekje op ten opzichte van de kwalificatie, waarin de Nederlander een dag eerder de vierde tijd klokte.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Het was een goede race. In het begin ging het natuurlijk langzaam, dus het zat dicht bij elkaar. Toen kreeg ik een beetje problemen met de banden, dus kozen we voor een pitstop. Uiteindelijk bleek dat een goede beslissing”, vervolgde Verstappen, die in de slotfase van de race nog wel de druk van Mercedes-coureur Lewis Hamilton voelde. De 21-jarige Limburger gooide in de laatste ronden enkele malen goed de deur dicht voor zijn Britse concurrent. „Daarna was het een kwestie van managen van de banden. Het werd met al die herstarts na de safety car nog een beetje tricky, omdat je banden dan koud zijn.”

„We hebben weer een flink aantal punten gescoord”, klonk het tevreden uit de mond van Verstappen, die zaterdag na een teleurstellende kwalificatie (vierde) nog de nodige kritiek uitte. Wel zag hij Ferrari-coureur Leclerc in het algemeen klassement op gelijke hoogte komen. Beide talentvolle coureurs hebben nu 200 punten. Leclerc eindigde in Singapore achter zijn teamgenoot Sebastian Vettel als tweede. „Een podiumplek is goed, maar is natuurlijk veel te analyseren na dit weekeinde. Ik moest op het einde hard blijven gaan, want Lewis bleef natuurlijk pushen. Al met al was het een goede work-out”, sloot Verstappen af.

Hamilton blijft de leider in de strijd om de wereldtitel. De vijfvoudig wereldkampioen vergaarde tot op heden al 296 punten. Zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas is de nummer 2 met 231 punten.

Bekijk hier de uitslag van de Grand Prix van Singapore en de tussenstand in de strijd om de wereldtitel.