Sport/Tennis
581193244
Tennis

Kiki Bertens verliest ook in dubbelspel

Kiki Bertens probeert de bal te halen.

Kiki Bertens probeert de bal te halen.

LONDEN - Kiki Bertens heeft ook in het vrouwen dubbelspel op Wimbledon in de eerste ronde verloren.

Kiki Bertens probeert de bal te halen.

Kiki Bertens probeert de bal te halen.

De Nederlandse, die in het enkelspel ook al niet verder kwam dan één ronde, ging met haar landgenote Lesley Pattinama-Kerkhove onderuit tegen het Frans/Amerikaanse duo Elixane Lechemia/Ingrid Neel. Dat gebeurde in drie sets, 1-6 6-3 4-6.

Bertens kondigde onlangs aan bezig te zijn aan haar laatste seizoen. Pattinama-Kerkhove sneuvelde in het enkelspel van Wimbledon in de tweede ronde.

Haase wel door

Robin Haase bereikte in het dubbelspel wel de tweede ronde. De Nederlander, niet gekwalificeerd voor het enkelspel, behaalde dat succes met zijn partner Andrei Goloebev uit Kazachstan. Ze wonnen in drie sets van de Braziliaans/Mexicaanse combinatie Marcelo Demoliner/Santiago Gonzalez, 6-7 6-4 6-4.

Arantxa Rus doet eveneens nog mee in het dubbelspel. Met haar Slowaakse partner Viktoria Koezmova won ze in twee sets van het Britse duo Naomi Broady/Jody Burrgate, 6-2 7-6 (3). Rus overleefde evenmin de eerste ronde in het enkelspel.

Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer vlogen er uit. Lloyd Glasspool en Harri Heliovaara, respectievelijk uit Groot-Brittannië en Finland, waren in drie sets te sterk, 5-7 6-3 6-4.