Sport/Wielrennen
581452001
Wielrennen

Van der Haar vierde achter drietal Belgen

Marianne Vos topt oranje podium bij eerste wereldbeker veldrijden

Marianne Vos.

Marianne Vos.

Waterloo - Marianne Vos heeft de eerste wereldbeker van het veldritseizoen op haar naam geschreven. In de slotronde rekende de renster af met landgenoten Lucinda Brand en Denise Betsema.

Marianne Vos.

Marianne Vos.

Betsema lag eerder in de race nog solo aan de leiding, maar werd door pech teruggeworpen. Daarna gingen Vos, Brand en Betsema met zijn drieën de laatste ronde in. Daarbij kwam Vos goed als eerste de laatste bocht uit, waarna de andere twee haar niet meer konden achterhalen.

„Ik heb ontzettend afgezien”, zei Vos. „Het parcours was zo snel. Elke bocht moest ik opnieuw vol aanzetten. In de laatste ronde was het alles of niets. Ik ken Lucinda vrij goed en weet dat ze niet veel ruimte laat en strijdt tot op de meet. Ongelooflijk dat het lukte.”

Met Annemarie Worst stond er nog een Nederlandse in de top vijf. Alleen de Zwitserse Jolanda Neff ’verpestte’ met een vierde plaats het rood-wit-blauwe feestje.

Belgen troeven Van der Haar af

Bij de mannen won de Belg Eli Isybert. Bij absentie van de grote twee Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die beiden genieten van een welverdiende vakantie na het wegseizoen, reed hij een halve minuut weg van de rest. Lars van der Haar werd vierde achter de Belgen Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

Komende week staan ook wereldbekerwedstrijden in Fayetteville (woensdag) en Iowa City (zondag) op het programma. De wereldbeker gaat daarna verder in België.