Sport/Voetbal
582154934
Voetbal

Kuyt: ’Spelers geen probleem met salaris Verheydt’

Thomas Verheydt

Thomas Verheydt

DEN HAAG - Thomas Verheydt (30) maakte vorig seizoen 30 goals namens ADO Den Haag. De spits kon zijn pensioen veiligstellen in Azië, maar ADO wilde zijn nieuwe boegbeeld hoe dan ook behouden. En dat heeft een prijs, blijkt nu. Eén die de club zelf heeft gecreëerd door hem voor een half miljoen euro per jaar (met een driejarig contract) de bestbetaalde ADO-speler ooit te maken.

Thomas Verheydt

Thomas Verheydt

De leiding van ADO, Ignacio Beristain en algemeen directeur Edwin Reijntjes, lijkt daarmee terug bij af toen ADO Den Haag bij de vorige Chinese eigenaar topcontracten van meer dan 250.000 euro per jaar uitdeelde aan onder anderen Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers. Voormalig directeur Mohammed Hamdi redde de club uiteindelijk van een faillissement door een flinke sanerings- en bezuinigingsronde. Maar voor topscorer Verheydt is het nieuwe salarisplafond losgelaten.

Tekst gaat verder onder de video.

Volgens trainer-coach Dirk Kuyt levert dit geen problemen op in de kleedkamer hoewel Verheydt evenals heel ADO Den Haag nog droog staat na twee duels met nul gescoorde doelpunten en zes tegentreffers. „Als speler zou ik het wel lekker vinden om met iemand te spelen die 30 goals of meer zou kunnen maken”, zegt Kuyt, die aangeeft de exacte bedragen niet te kennen. „Maar ik heb absoluut niet het gevoel dat spelers daar problemen mee hebben.”