Sport/Schaatsen
58239
Schaatsen

Winnaar 10 kilometer: 'Dit was het, meer had ik niet'

Kramer: 'We hebben de kleedkamer afgebroken'

Sven Kramer

Sven Kramer

Sven Kramer was zaterdag uitgelaten na het veroveren van de gouden medaille op de 10 kilometer tijdens de WK afstanden. "Dit geeft enorm veel voldoening."

Sven Kramer

Sven Kramer

Kramer moest na zijn tijd van 12.38,89 afwachten wat zijn concurrent Jorrit Bergsma in de laatste rit deed. "Hij begon ontzettend strak", zei Kramer tegen de NOS. "Maar uiteindelijk houdt hij het niet vol. Ik heb zijn race in de kleedkamer beleefd, maar daar had ik geen televisie. Toen ze juichend binnenkwamen, hebben we de kleedkamer wel even afgebroken, ja. Ik weet niet of ik vandaag de slimste ben geweest. In elk geval wel de beste", knipoogde de Fries.

Voldoening

"Ik weet dat er nog ruimte zit in deze tijd", zei Kramer. "Maar voor vandaag was dit het even. Meer had ik vandaag niet. Dit geeft enorm veel voldoening. Nu alle verplichtingen doen en dan snel naar bed. Op naar de 1500 meter van zondag. Die afstand is heel wat anders, maar we gaan het gewoon doen. Als ploeg draaien we fantastisch en het is een feest om elke keer weer in die bus te stappen. Ook al is het een heel eind naar de ijsbaan. We hebben schik met z'n allen en dat is ontzettend belangrijk."