Sport/Wielrennen
583744305
Wielrennen

Herstelde Laurine van Riessen klaar voor WK baanwielrennen

Laurine van Riessen

Laurine van Riessen

Laurine van Riessen is opgenomen in de selectie voor het WK. De Nederlandse baanwielrenster kwam twee maanden geleden snoeihard ten val tijdens de Olympische Spelen, maar is dus voldoende hersteld om in Roubaix haar rentree te maken. Op de Franse piste wordt van 20 tot en met 24 oktober gestreden om de eerste regenboogtruien sinds de WK van Berlijn begin 2020.

Laurine van Riessen

Laurine van Riessen

Omdat Nederland een beperkt aantal startplekken kreeg toegekend, is de baanselectie kleiner dan gebruikelijk, meldt de Nederlandse wielerunie KNWU. Doordat Nederland niet aan voorwaarden van de internationale wielerbond UCI had voldaan, mogen de baanwielrenners niet meedoen aan enkele onderdelen. Kersverse Europees kampioenen Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik op de koppelkoers ontbreken daardoor. Ook de teamsprintsters, die bij de EK in het Zwitserse Grenchen de Europese titel veroverden, mogen niet starten. De teamsprinters mogen hun wereldtitel wel verdedigen in Roubaix.

Ondanks de kleinere ploeg zien de coaches meerdere kansen op eremetaal en wereldtitels. „De selectie is kleiner dan op het EK, maar er zijn kansen genoeg op aansprekende resultaten”, zegt hoofdcoach Jan van Veen. „We mogen zeker met ambitie afreizen naar Frankrijk. De sprinters bij de mannen willen voor de wereldtitels gaan en ook op veel andere sprint- en baanonderdelen hebben we medaillekansen.”