Nieuws/Sport
586085586
Sport

Joost Luiten wint virtueel golftoernooi in St. Andrews

Joost Luiten

Joost Luiten

ROTTERDAM - Joost Luiten heeft de eerste editie van de BMW Indoor Invitational op zijn naam geschreven. Hij zegevierde in het virtuele golftoernooi, dat zich op de historische Old Course in St. Andrews in Schotland afspeelde, met een rondje van 66 slagen.

Joost Luiten

Joost Luiten

Luiten verdiende met zijn zege een bedrag van 10.000 euro, dat hij naar eigen keuze aan goede doelen mocht schenken. De Rotterdammer besloot de helft aan zijn eigen liefdadigheidsfonds te doneren en de andere helft aan het Erasmus MC te geven.

Aan het door Luiten gewonnen evenement deden vanuit hun eigen thuislocatie achttien spelers van de Europese Tour mee, onder wie de de Duitser Martin Kaymer en de Brit Lee Westwood, twee voormalige nummers 1 van de wereld. In de komende weken volgen nog vier virtuele golftoernooien, waarvan het prijzengeld eveneens naar goede doelen gaat.

In het nieuwe circuitje wordt gebruik gemaakt van de nieuwste simulatortechnologie. Fans kunnen het wedstrijdverloop via social media van de Europese Tour bekijken.

„Het geeft een lekker gevoel om het openingstoernooi te winnen”, liet Luiten (34) weten. „We hebben al zolang niets gedaan. Het is dan fijn om weer de competitie met andere spelers aan te gaan. Je wilt toch ook indoor iedereen de baas proberen te blijven. Ik was vooraf zelfs een beetje nerveus. St. Andrews is natuurlijk ook een iconische baan om op te spelen. Iedereen kent het van televisie. Het was een geweldig decor om deze virtuele reeks te beginnen. ”

Wil Besseling eindigde op de gedeelde derde plaats.