Nieuws/Sport
586311947
Sport

Nieuwe Telesport Masters Cruyff Institute

Dion Dreessens en Marco Doets.

Dion Dreessens en Marco Doets.

AMSTERDAM - De een was wielrenner, de ander olympisch zwemmer namens Nederland. En allebei zoeken ze met de hulp van een Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute verder hun weg in de topsport.

Dion Dreessens en Marco Doets.

Dion Dreessens en Marco Doets.

Marco Doets (de wielrenner) en Dion Dreessens (de zwemmer) voldoen in alle opzichten aan het beeld van topsporters, die Johan Cruyff na hun loopbaan graag op de juiste plek wil hebben in organisaties of bedrijven die jonge topsporters de weg naar de top laten bewandelen. Met hun eigen ervaringen dragen ze straks bij aan de beste leerweg voor alle talenten.

Telesport voorzag beide mannen het afgelopen jaar van een beurs aan het Johan Cruyff Institute en nu hebben ze hun Master voltooid. Doets, die zijn wielercarrière al eerder combineerde met de hbo-opleiding Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy, heeft een baan gevonden bij SEG Cycling, waar hij wielrenners helpt in hun carrière.

Doets vertelt: „Het gevoel van winnen blijft één van de mooiste dingen die er bestaan. Na hard werken en trainen samen kunnen winnen met je ploeggenoten, is geweldig. Ik wilde zo ver mogelijk komen in de sport, maar nadat ik de periode als onder 23 renner had doorlopen, lukte het mij niet een volgende stap te maken. Dit kon op maatschappelijk vlak wel. Toen heb ik besloten niet langer de droom om als wielrenner op het hoogste niveau te komen na te jagen.”

Nieuwe beurzen

Telesport biedt opnieuw beurzen aan voor topsporters die aan het Johan Cruyff Institute komend jaar een Master willen volgen in Sport Management. Ben je geen topsporter of wil je hoe dan ook deze Master-studie volgen, informeer dan ook bij het Johan Cruyff Institute om aan te haken in deze studie.

Hoe meld je je aan voor een beurs?

Stuur vóór 5 juli 2022 je CV en motivatiebrief in het Engels (maximaal 350 woorden) voor de Masteropleiding in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam naar telesportmaster@cruyffinstitute.org.

’Waardevol’

Marco Doets legt uit wat de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute hem heeft gebracht. Doets: „Het heeft mij vooral doen nadenken over wie ik ben en wat ik wil. Het bood een goede reflectie en de persoonlijke ontwikkeling die ik in het afgelopen studiejaar heb doorgemaakt, is voor mij heel waardevol. Daarnaast waren ook de interessante en veelzijdige gastcolleges en de vele connecties en vriendschappen die ik kon maken dankzij de master, heel mooi.”