Sport/Voetbal
587998700
Voetbal

Dortmund-trainer: ’Das war scheisse’

Erik ten Hag na voetbalshow: ’Niet vaak beter gespeeld dan vanavond’

Erik ten Hag tijdens het duel tegen Borussia.

Erik ten Hag tijdens het duel tegen Borussia.

Trainer Erik ten Hag zag Ajax tegen Borussia Dortmund (4-0) misschien wel de beste wedstrijd onder zijn leiding spelen. „Al kan ik me ook nog een wedstrijd in Madrid herinneren”, doelde hij op een memorabele zege op Real (1-4). „Maar veel beter dan vanavond hebben we niet vaak gespeeld denk ik.”

Erik ten Hag tijdens het duel tegen Borussia.

Erik ten Hag tijdens het duel tegen Borussia.

„Het was een fantastische uitvoering in een geweldige ambiance”, zei Ten Hag. „We hebben als ploeg en staf genoten. En het publiek ook. We hebben er met z’n allen een groot feest gemaakt. Het publiek was de grote winnaar. Ook omdat Borussia Dortmund ook wilde aanvallen.”

Daley Blind werd als man van de wedstrijd verkozen. „Maar Berghuis was ook fantastisch en wat dacht je van Remko Pasveer”, zei Ten Hag. „We hebben collectief uitgeblonken. We moeten nu genieten maar het kan beter. Ik heb nog kritische noten. We hebben nog te veel kansen gemist. En in de eerste helft gaven Pasveer, Álvarez en Antony de bal zo maar weg.”

Ten Hag vond het niet lastig om Davy Klaassen te passeren voor Steven Berghuis. „Want Berghuis was bepalend tegen Sporting en Besiktas. Natuurlijk baalt Klaassen nu even. Maar ik zag geen reden om Berghuis niet op te stellen. En nogmaals, we hebben een brede selectie nodig.”

„Als we met deze inzet blijven spelen, dan kan het wel eens een mooi seizoen worden”, vervolgde Ten Hag. „Maar dan moeten we wel steeds zoveel energie in de wedstrijd stoppen. Zondag spelen we tegen PSV en dan zullen we opnieuw top moeten zijn voor een zege.”

Blind: op dit niveau kunnen we tot grote hoogte stijgen

Daley Blind vond het leuk dat hij na de overtuigende zege van Ajax op Borussia Dortmund in de Champions League (4-0) werd uitgeroepen tot beste speler.

„Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde, maar ik was niet de enige”, zei de international tegen RTL. „Het is een lastige keuze voor de mensen die dat moeten bepalen, ik heb vanavond een beetje medelijden met ze. Maar ik ben blij dat ik het ben geworden.”

„Remko Pasveer was fantastisch met een paar reddingen, Tadic was geweldig”, vervolgde Blind. „Haller maakte weer een doelpunt, Antony ook. Dit was een wedstrijd op een heel hoog niveau. Dat is niet niks, denk ik. Op dit niveau kunnen we tot grote hoogte stijgen. Dat gaat niet vanzelf, we werken er keihard voor.”

Daley Blind werd uitgeroepen tot beste speler.

Daley Blind werd uitgeroepen tot beste speler.

Uitblinkende doelman Pasveer: ’Topavond met geweldige sfeer’

De uitblinkende doelman Pasveer sprak na de wervelende show van Ajax tegen Borussia Dortmund van een „topavond” in de Johan Cruijff ArenA. „Met een geweldige sfeer”, zei hij glunderend. „We hebben vier goals gemaakt en we hebben de nul gehouden. Ik denk dat je je als supporter van Ajax niet meer kan wensen. Het was ook voor mij één van de mooiste wedstrijden uit mijn carrière.”

Pasveer maakte vooral indruk met drie knappe reddingen op schoten van de gevreesde spits Erling Haaland. Daarmee is de 37-jarige routinier de eerste doelman in de Champions League die de veelscorende Noor op deze manier drie keer de baas bleef. „Dat zegt genoeg toch”?, sprak Pasveer met een grote grijns.

Berghuis: lekker als je dit kunt leveren op dit podium

Ajax-aanvaller Steven Berghuis was na de zege onder de indruk van het spel van zijn ploeg. „De eerste helft waren we heel goed aan de bal. We hadden veel diepte in ons spel en creëerden veel kansen”, zei hij. „Daarnaast verloren we de bal ook niet snel. Ja, ik denk dat we heel goed speelden.”

Trainer Erik ten Hag moest vooraf de keuze maken tussen Davy Klaassen en Berghuis. Berghuis maakte zijn uitverkiezing waar. „Ik voelde dat ik er lekker in zat vanavond. Het is lekker als je dit kunt leveren op dit podium.”

Ajax maakt indruk op trainer Rose van Dortmund

Trainer Marco Rose kreeg vlak na de nederlaag de vraag wat voor een gevoel hij had overgehouden aan een avondje voetballen in de Johan Cruijff ArenA. „Das war scheisse”, luidde zijn korte antwoord.

„We begonnen nog wel aardig”, zei de coach van de nummer 2 van de Bundesliga. „Maar dan komen we op achterstand en wordt het ook snel 2-0”, doelde hij op een eigen doelpunt van Marco Reus en een treffer van Blind. „En Ajax kreeg nog veel meer kansen. In de rust dachten we dat er misschien nog wel wat mogelijk was. Maar dan wordt het 3-0. Ajax speelde met zoveel plezier. Er hing voor hen ook een fantastische sfeer in het stadion. Bij ons werden de benen steeds zwaarder en uiteindelijk wordt het dan 4-0.”

„We wisten dat Ajax goed is”, zei Rose. „Maar ze zijn echt goed. We hebben wel een paar kansen gehad. Maar hun doelman was ook erg goed”, zei hij over Pasveer. „Ajax combineerde zo goed en legde zoveel agressie in de duels. We moeten hier snel van leren. Want over twee weken spelen we weer tegen elkaar. Maar dan in ons stadion.”