Nieuws/Sport
590935977
Sport

Hoofdbrekens en lichtpuntjes bij bondscoaches na uitstel Spelen

’Olympische Spelen moet een feest zijn, dat is het nu niet’

’Olympische Spelen moet een feest zijn, dat is het nu niet’

Geen Tokio 2020, wel Tokio 2021. Dat kan op steun rekenen bij de Nederlandse sportbonden, maar het levert ook de nodige hoofdbrekens op. Bondscoach Sarina Wiegman wijst er onder meer op dat in de zomer van 2021 ook het EK in Engeland op het programma staat. Bij de hockeybond loopt het contract met bondscoach Max Caldas af. Bondscoach Rob Ehrens (paardensport) ziet ook een positieve kant aan het uitstel van de Spelen.

’Olympische Spelen moet een feest zijn, dat is het nu niet’

’Olympische Spelen moet een feest zijn, dat is het nu niet’

Sarina Wiegman (voetbalsters)

„De Olympische Spelen moeten een feest zijn en dat zou het op dit moment zeker niet zijn geweest. Een punt van aandacht is wel het Europees kampioenschap voor vrouwen in 2021. De UEFA heeft vorige week aangegeven dat dat toernooi, dat oorspronkelijk op de agenda stond van 7 juli tot en met 1 augustus, op een ander moment wordt geagendeerd. Het mag niet zo zijn dat die twee mooie evenementen in elkaars vaarwater komen te zitten.”

Rob Ehrens (springruiters)

„We moeten kijken wanneer de Spelen nu worden georganiseerd, maar zeker is dat ik weer aan de samenstelling van een nieuwe selectie kan werken. Ik had best een paar vraagtekens. Voor de Nederlandse springsport is dat niet eens nadelig, omdat er inmiddels wat meer combinaties zijn die nog niet aan de norm hadden voldaan. Er is in ons land sowieso niet zo’n grote visvijver. Met meer keuze kan ik straks het best mogelijke team opstellen.”

Het contract van Max Caldas eindigt dit jaar.

Het contract van Max Caldas eindigt dit jaar.

Max Caldas (hockeymannen) heeft onlangs bij de KNHB aangegeven dat hij na de Spelen van Tokio 2020 bij de bond gaat vertrekken. Zijn dienstverband eindigt dit jaar. En dus krijgt Jeroen Bijl, technisch directeur van de hockeybond, de komende periode te maken met een interessant vraagstuk: wordt het contract van Caldas verlengd tot en met de Spelen? Bijl: „Al die zaken gaan wij bespreken. Ook met de bondscoach zelf. Pas dan treden we daarover naar buiten.”