Sport/Tennis
592767587
Tennis

Ongevaccineerde Djokovic mag titel verdedigen op Wimbledon

Novak Djokovic in 2021 met de beker.

Novak Djokovic in 2021 met de beker.

LONDEN - Novak Djokovic (34) mag zijn titel op Wimbledon verdedigen. De organisatie achter het grandslamtoernooi in Londen heeft medegedeeld dat spelers die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus toch mogen meedoen.

Novak Djokovic in 2021 met de beker.

Novak Djokovic in 2021 met de beker.

De Servische nummer 1 van de wereld mocht eerder dit jaar niet meedoen aan de Australian Open na een rel rond het niet willen vaccineren van de Serviër.

„De huidige regels van het Verenigd Koninkrijk zijn niet anders voor de niet-gevaccineerden”, zei Sally Bolton van de All England Lawn Tennis Club. Wimbledon vindt van 27 juni tot en met 10 juli plaats.

Medvedev

Na de soap rond Djokovic in Australië miste Nole de toernooien van Indian Wells en Miami vanwege zijn status als niet-gevaccineerde in de VS. In die tijd verloor hij ook voor even zijn nummer 1-positie op de wereldranglijst aan Daniil Medvedev, de Rus die waarschijnlijk juist weer niet mag deelnemen aan Wimbledon dit jaar, vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne.

Afgelopen weekeinde bereikte Djokovic voor het eerst een finale dit jaar, in Belgrado. Daar verloor hij - in zijn thuisland - van Andrey Rublev. Djoko won Wimbledon al zes keer.