Nieuws/Sport
59287
Sport

'Alles is hier top'

Fenerbahçe wil Advocaat houden

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Dick Advocaat kan bij Fenerbahçe een nieuw contract tekenen voor het seizoen 2017-2018. De Turkse topclub is ondanks de vierde plaats die ’Fener’ inneemt op de ranglijst in de Super Lig, zeer tevreden over de manier waarop de Hagenaar de boel leidt.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Fenerbahçe staat acht punten achter koploper Besiktas en moet ook Galatasaray (1 punt meer dan Fener) en Istanbul Basaksehir (6 punten meer) nog boven zich dulden. Advocaat is met zijn ploeg nog wel volop in de Europa League, waar hij voor de winter ten koste van Feyenoord verder bekerde.

Advocaat heeft het verzoek om te praten over een contractverlenging in beraad genomen. Hij vindt het nog te vroeg om nu al een beslissing te nemen over zijn toekomst. Vorig jaar gaf hij aan dat hij voor een jaar naar Turkije zou komen, samen met zijn assistenten Cor Pot en Mario Been. Toch beseft hij dat de druk wordt opgevoerd om met het bestuur van Fenerbahçe om de tafel te zitten.

Geweldig

"Alles is hier top. De competitie is spannend, de stadions zitten vol en het publiek van Fenerbahçe is geweldig. Ik ben hier dit seizoen aan de slag gegaan met een selectie die al grotendeels was ingevuld. Daar heb je dan mee te maken. Ik hoop op een mooi slot van het seizoen. De media stellen me ook steeds meer vragen over volgend jaar”, zegt Advocaat.

De toekomst van Jan Olde Riekerink bij stadgenoot Galatasaray is uiterst onzeker. Het bestuur van de club vergaderde maandagmiddag over de positie van de Nederlandse trainer.