Nieuws/Sport
596426246
Sport

Duidelijkheid over niet doorgaan titelgevecht in Düsseldorf

Glory-vechter Luis Tavares positief getest op verboden middel

Luis Tavares voor de weging van Glory Rivals.

Luis Tavares voor de weging van Glory Rivals.

AMSTERDAM - Luis Tavares is positief getest op een verboden middel en mag voorlopig niet in actie komen. De kickbokser zou volgende week zaterdag in Düsseldorf tegen Sergej Maslobojev om de Glory-lichtzwaargewichttitel vechten, maar die partij werd dinsdag gecanceld nadat duidelijk werd dat de Rotterdammer was betrapt.

Luis Tavares voor de weging van Glory Rivals.

Luis Tavares voor de weging van Glory Rivals.

,,Ik kan er op dit moment niet al te veel over kwijt, maar er speelt inderdaad iets. Dat ga ik niet ontkennen”, aldus Tavares. Het is nog onduidelijk om welk middel het gaat.

Tavares testte afgelopen mei positief. Dat gebeurde na zijn knock-out-zege op Florent Kaouachi tijdens de eerste editie van Glory Rivals in Alkmaar. De 30-jarige vechter was van plan om bij Glory de lichtzwaargewichttitel te veroveren, om vervolgens de overstap naar de zwaargewichtdivisie te maken.

Glory besloot begin dit jaar vanwege onenigheid over de dopingregels in Nederland om ons land voor onbepaalde tijd te mijden. Enkele maanden later kwamen de organisatie, de Vechtsportautoriteit en de Dopingautoriteit echter nader tot elkaar en werd besloten weer te gaan samenwerken op dopinggebied. Daarvoor huurde Glory een bureau in om tests uit te voeren en bepaalde het bij een positief geval zelf de strafmaat.