Sport/Autosport
596498715
Autosport

Verstappen tekende op school zelf al circuits

Max Verstappen heeft lol met een fan.

Max Verstappen heeft lol met een fan.

SOTSJI - Max Verstappen ziet op het Sochi Autodrom ondanks de twaalf vergelijkbare 90 graden-bochten voldoende uitdagingen. Al rekent de Red Bull-coureur de Russische baan zeker niet tot de beste creaties van de bekende Duitse circuitbouwer Hermann Tilke.

Max Verstappen heeft lol met een fan.

Max Verstappen heeft lol met een fan.

„Ze hadden er wel iets mooiers van kunnen maken”, stelde de 21-jarige Nederlander, die naar eigen zeggen thuis betere ontwerpen heeft liggen. „Ik heb vroeger op school heel veel banen verzonnen en getekend. Als je mijn oude schriften openslaat, zie je meer circuits dan letters.”

Verstappen ging als amateurontwerper minutieus te werk. Met potlood en gum schaafde hij net zo lang aan zijn schetsen totdat hij volledig tevreden was. „Als je mij de ruimte geeft om een baan te tekenen, zou ik er wel wat moois uit kunnen halen.”

Het circuit in Sotsji is gebouwd tussen diverse stadions van de Winterspelen van 2014, wat niet heeft geholpen, denkt Verstappen.

„Hier dachten ze na de Spelen dat het wel leuk zou zijn om een circuit te bouwen, maar toen moesten ze wel even overal tussendoor tekenen.”

Ondanks het eentonige karakter is de baan niet saai, is Verstappen van mening. „Als je een beetje naast de ideale lijn komt, verlies je direct veel grip. Daarom moet je constant gefocust blijven. De bochten zijn bovendien kort en snel. Je moet precies op de juiste plek insturen en de kerbstone raken.”

Lees het volledige verhaal over Max Verstappen hieronder in de premiumeditie van De Telegraaf: Alle ballen Verstappen alvast op Japan