Nieuws/Sport
60108
Sport

Huntelaar: 'Tijd bij Schalke niet voorbij'

Klaas-jan Huntelaar

Klaas-jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar, die vorige week na maanden blessureleed zijn rentree maakte op de Duitse velden, zegt dat zijn tijd bij Schalke 04 nog niet voorbij is. "Ik wil aan iedereen laten zien dat ik de beste aanvaller ben als ik de kans krijg.  Ik ben nu weer fit en wil snel weer voor de volle 100 procent kunnen gaan. Mijn tijd bij Schalke is nog niet voorbij", aldus Huntelaar in een vraaggesprek met Sport Bild.     

Klaas-jan Huntelaar

Klaas-jan Huntelaar

Vorige week woensdag kwam Huntelaar sinds lange tijd weer in het veld bij Schalke in de achtste finales van de Duitse beker. De Nederlandse spits had sinds eind oktober met een zware knieblessure aan de kant gestaan.

Huntelaar wijst de kritiek van de hand dat hij niet in het systeem van trainer Markus Weinzierl zou passen. "We spelen sinds de herfst nadat we vijf keer op rij hadden verloren met snelle tegenaanvallen. Hetzelfde als bijvoorbeeld in 2015 toen we in de Champions League met 4-3 wonnen bij Real Madrid. Toen scoorde ik twee keer. Dan functioneer ik dus ook op het hoogste niveau."