Nieuws/Sport
60194
Sport

Heitinga in voetsporen Ronaldinho

John Heitinga ambassadeur van Ajax Foundation

John Heitinga ambassadeur van Ajax Foundation

Ajax presenteert John Heitinga (33) vandaag als ambassadeur van de Ajax Foundation. Ajax treedt daarmee in het voetspoor van FC Barcelona dat voor de FC Barcelona Foundation al langer clubiconen aan zich bindt. Onlangs nog werd Ronaldinho in Catalonië als ambassadeur gepresenteerd.

John Heitinga ambassadeur van Ajax Foundation

John Heitinga ambassadeur van Ajax Foundation

Het oog van Ajax viel op Heitinga, omdat de voormalige speler van onder meer Ajax en Oranje en huidige assistent van Jong Ajax in het verleden al vaak zijn sociale gezicht liet zien. Zo was hij als ambassadeur verbonden aan Het Sterrenfonds en de Bart Foundation en bezocht hij met de selecties van Ajax en Everton veelvuldig kinderziekenhuizen.

Ajax heeft meerdere (oud-)spelers die zich voor de Foundation inzetten, maar zocht een vaste ambassadeur die bij vele projecten en de fondsenwerving kan worden ingezet. De doelstelling van de Ajax Foundation is – zoals de website vermeldt – ’op een betrokken manier verbondenheid stimuleren en voetbal- en levensvaardigheden van kansarme kinderen positief te beïnvloeden.’

Heitinga: "Afgelopen seizoen ben ik tijdens een bezoek met de selectie aan het VUmc Kinderstad voor het eerst betrokken geraakt bij het werk van de Ajax Foundation. Vervolgens heb ik mij meer in de projecten verdiept. Toen ik onlangs werd benaderd voor een rol als ambassadeur heb ik geen moment getwijfeld...Een glimlach van een kind heeft zoveel betekenis, als ik daaraan kan bijdragen dan doe ik dat ontzettend graag."