Sport/Voetbal
602747200
Voetbal

Frank de Boer: ’Als we met elf man waren blijven staan, had Oranje van Tsjechië gewonnen’

Bondscoach Frank de Boer na de deceptie in Boedapest.

Bondscoach Frank de Boer na de deceptie in Boedapest.

HILVERSUM - Frank de Boer is ervan overtuigd dat het Nederlands elftal zich op het afgelopen EK had geplaatst voor de kwartfinale, als Matthijs de Ligt kort na rust geen rode kaart had gekregen.

Bondscoach Frank de Boer na de deceptie in Boedapest.

Bondscoach Frank de Boer na de deceptie in Boedapest.

„Het was zeker niet onze beste wedstrijd”, aldus De Boer bij Ziggo Sport over de ontmoeting in Boedapest, die Oranje met 2-0 verloor. „Toch kregen wij in de tweede helft de controle. We kregen ook twee goede kansen op de openingstreffer en hadden op voorsprong moeten komen. Helaas lukte dat niet. Dan staan we ineens met een man minder, toen ging het verkeerd. Als we met elf man waren blijven staan, hadden we zeker gewonnen.”

Of De Boer zonder de betreffende rode kaart nog bondscoach was geweest wilde hij niet zeggen. „Onze volgende tegenstander was niet een van de toplanden geweest, dus er zouden kansen zijn geweest. Je weet niet hoe het dan was gelopen. De doelstelling was plaatsing voor de halve finale, maar ik had er eventueel ook vrede mee kunnen hebben als we na een goede wedstrijd in de kwartfinale van een topland hadden verloren.”

Jonge talenten

De Boer verwacht niet dat het vertrek bij Oranje zijn afscheid als trainer betekent. „Ik wacht rustig af. Op dit moment heb ik het naar mijn zin met de dingen die ik doe. Maar komt er iets langs wat me aanspreekt, dan ga ik daar zeker over nadenken. Daarbij zijn meerdere opties. Het leukste is natuurlijk gewoon op het veld werken met de spelers. Ik vind het ook leuk om met jonge talenten te werken, maar ongetwijfeld komt er wel weer iets voorbij.”

Louis van Gaal volgde De Boer na het EK op. Oranje leidt momenteel in de kwalificatiegroep voor de wereldtitelstrijd, die volgend jaar in Qatar wordt gespeeld.