Nieuws/Sport
60335
Sport

Peter Bosz blikt vooruit op Legia-uit

'Ik vind dat we moeten winnen'

Ajax-coach Peter Bosz in Polen

Ajax-coach Peter Bosz in Polen

Ajax-coach Peter Bosz wil zijn ploeg niet als favoriet bestempelen in het duel met Legia Warschau donderdagavond in de Europa League. "Ik houd niet van uitspraken over een favorietenrol. Dat is meer iets voor de bühne", zei de trainer woensdag in Warschau. "Maar ik vind wel dat we moeten winnen", gaf hij later toe.

Ajax-coach Peter Bosz in Polen

Ajax-coach Peter Bosz in Polen

"Legia is een goede tegenstander. In een zware Champions League-poule zijn ze voor Sporting geëindigd. Dat geeft hun potentie aan", omschreef Bosz de Poolse ploeg die opviel met uitslagen als de 8-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund en een gelijkspel (3-3) tegen Real Madrid.

Marco Reus juicht na zijn treffer tegen Legia

Marco Reus juicht na zijn treffer tegen Legia

De coach van Ajax vindt het lastig in te schatten waar de tegenstander precies staat. "Legia heeft dit jaar pas één officiële wedstrijd gespeeld en verder alleen oefenduels. De ploeg is in de winterstop ook flink veranderd. Daarom hebben we ons gericht op de ploeg die er in de oefenduels en de competitiewedstrijd stond", zei Bosz. Bij de Poolse club vertrokken onder meer sterke spelers als Aleksandar Prijovic en Bartosz Bereszynski. "Maar we hebben een goed idee wie er zullen spelen."

Bosz hoopt vooral op een goede teamprestatie. "We zullen het vooral als team moeten doen", zegt hij. "We hebben na de winterstop alles gewonnen. We zullen zien hoe zich dat internationaal verhoudt."

Fitte selectie

De coach van de Amsterdammers heeft donderdagavond de beschikking over een fitte selectie. "Daley Sinkgraven kwam uit de competitiewedstrijd van zondag tegen Sparta met lichte klachten en Joël Veltman is even ziek geweest. Ik ga er echter van uit dat iedereen donderdag fit is."