Sport/Autosport
604315963
Autosport

Luyendyk: ’Verstappen heeft dat, Hamilton helemaal niet’

Max Verstappen.

Max Verstappen.

AMSTERDAM - Vlak voordat de coronacrisis losbarstte, was Arie Luyendyk aanwezig bij de heropening van Circuit Zandvoort. De oud-coureur is zeer onder de indruk van Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

„Wat ik mooi aan hem vind, is dat hij niet ineens een arrogant mannetje is geworden nu hij op handen wordt gedragen. Max kan ook nog steeds heel enthousiast zijn na een race als een actie is gelukt. Een beetje jongensachtig. Iemand als Lewis Hamilton heeft dat helemaal niet.”

Ouder en zeikeriger

Luyendyk kijkt uiteraard ook uit naar de start van het IndyCar-seizoen op 6 juni in Texas. Met de pas 19-jarige Nederlandse debutant Rinus van Kalmthout (of VeeKay) heeft hij een speciale band. „Rinus is ook ontzettend koel en relaxed. Zijn ouders staan hem geweldig bij en hij heeft het puur op talent gedaan. Rinus heeft echt alles om het te maken in de IndyCar. Dat het seizoen nu begint in Texas, op een oval, is niet makkelijk voor hem. Het gaat direct zo verschrikkelijk hard. Plus, het is niet ongevaarlijk. Ik ben wel blij dat ze daar nu ook met een bescherming rond de cockpit rijden. Ik ben nooit zo’n veiligheidspionier geweest, maar nu ik ouder word – en dus wat zeikeriger – zie ik wel dat het nu een stuk veiliger is dan vroeger. Als ik de beelden van toen zie denk ik: pfoe, ik heb wel mazzel gehad.”