Sport/Voetbal
606014468
Voetbal

Ploegbus Liverpool geblokkeerd in straten Manchester, banden leeg door hooligans

De bus van Liverpool werd klemgereden

De bus van Liverpool werd klemgereden

MANCHESTER - Nieuwe problemen in aanloop van een topper in de Premier League. Enkele onverlaten hebben de ploegbus van Liverpool vastgereden in een zijstraat in Manchester, toen de spelers op weg waren naar Old Trafford om er donderdagavond tegen United te spelen.

De bus van Liverpool werd klemgereden

De bus van Liverpool werd klemgereden

De bus zou niet ver van het teamhotel vastgereden zijn door enkele hooligans van de Mancunians, die vervolgens de lucht uit de banden lieten lopen, zodat de bus niet meer kon verder rijden. De bus zou echter leeg zijn, de spelers zitten, met andere woorden, nog in het hotel.

Na enkele minuten kwam de politie ter plaatse om de straat te ontruimen en de wagens aan de kant te zetten. Een vijftigtal fans hingen in de buurt van de bus rond, maar toonden geen agressie.

De reden voor de actie? Liverpool en Manchester United zijn natuurlijk al decennialang grote rivalen. Bovendien heeft de gefaalde poging om de Super League op te richten door de twee clubs voor nog meer haat richting de andere club gezorgd.

Het duel in Manchester moest worden ingehaald nadat het op 2 mei was afgelast vanwege protesten van ManUnited-fans tegen clubeigenaar Joel Glazer. Supporters betraden toen het veld en raakten slaags met de politie buiten het stadion, waarop de autoriteiten het uit veiligheidsoverwegingen niet verantwoord vonden om het duel te laten doorgaan.

Ook donderdag waren er protesten tegen Glazer buiten het stadion van Manchester United.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo