Sport/Voetbal
6060764
Voetbal

ADO Den Haag stelt Pardew aan als nieuwe trainer

Alan Pardew

Alan Pardew

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft Alan Pardew aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

Alan Pardew

Alan Pardew

De 58-jarige Engelsman heeft zich voor de rest van het seizoen verbonden aan de nummer 17 van de Eredivisie. De ervaren oefenmeester neemt zijn 50-jarige landgenoot Chris Powell mee als assistent-coach.

Pardew werkte in Engeland als trainer bij onder meer West Ham United, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Hij volgt de opgestapte Fons Groenendijk op in het Cars Jeans Stadion. Assistent Dirk Heesen fungeerde de afgelopen weken als interim-hoofdtrainer, hij gaat onder Pardew weer verder als assistent.

Werklust en passie

„Ik ben blij dat ik in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben uitgekomen bij ADO Den Haag”, stelt Pardew. „Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie. De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren. Dat moeten we met z’n allen doen. Met de spelers, de staf, het personeel en de fans. Samen gaan we voor een comeback.”

De Engelsman heeft een flinke staat van dienst opgebouwd. Pardew leidde West Ham in 2005 naar de Premier League en een jaar later naar de finale van de FA Cup. In het seizoen 2011-2012 eindigde Pardew met Newcastle United op de vijfde plek in de Premier League. Hij werd zelfs gekozen tot beste manager van de competitie. Pardew raakte echter ook al een paar keer in opspraak. Zo gaf hij in 2014 een kopstoot aan een speler van Hull City. Het leverde hem een schorsing van zeven wedstrijden op. Pardew verloor in 2016 met Crystal Palace ook zijn derde FA Cup-finale.

Sporen verdiend

Algemeen directeur Mohammed Hamdi is in zijn nopjes met de komst van de Engelsman. „Hij heeft zijn sporen verdiend in het Engelse voetbal. Alan beschikt over veel ervaring en dat is belangrijk in de huidige situatie. Tijdens de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over de voetbalvisie van Alan en de manier waarop hij de weg omhoog denkt te kunnen vinden met ADO Den Haag. Ook Chris brengt veel ervaring met zich mee, als speler en als trainer. We heten Alan en Chris van harte welkom”, aldus Hamdi. „We zijn Dirk Heesen en de rest van de staf zeer erkentelijk voor de wijze waarop het team geleid is na het vertrek van Fons.”

ADO Den Haag hervat de Eredivisie op zondag 19 januari met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.