Sport/Darts
606442138
Darts

Pijnlijke nederlaag Van der Voort bij Gibraltar Darts Trophy

Michael van Gerwen uitstekend op dreef tegen Steve Beaton

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft zich probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de Gibraltar Darts Trophy. De beste darter van de laatste tien jaar rekende af met Steve Beaton. Tegen de Engelse veteraan won de 33-jarige Nederlander met 6-3 in legs.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Het was een duel van uitstekend niveau. Zo zette Van Gerwen, afgelopen zondag in Leicester winnaar van de World Grand Prix, een gemiddelde neer van 106. Beaton deed het met 102 gemiddeld niet veel minder, en gooide zelfs 75 procent van zijn dubbels erin. Maar meer dan drie legs zaten er dus niet in voor The Bronzed Adonis.

Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode heeft zaterdagmiddag met de hakken over de sloot de derde ronde van de Gibraltar Darts Trophy bereikt. ’Aubergenius’ versloeg Jason Lowe uit Engeland met 6-5. Wesley Plaisier stuntte met een zege op Dave Chisnall (6-3), terwijl Danny Noppert ten onder ging tegen Ryan Joyce (6-5). Ter afsluiting van de middag leek Vincent van der Voort de vloer aan te vegen met Nathan Aspinall, maar bij een 5-0 voorsprong stortte hij volledig in, miste zeven (!) matchdarts en verloor alsog (6-5).

Van Duijvenbode (30) mag zich gaan opmaken voor de achtste finales op zondag. Datzelfde geldt voor zijn landgenoot Wesley Plaisier (32), die eerder op zaterdag wist te stunten en met 6-3 won van de Engelsman Dave Chisnall.

Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode

Danny Noppert (31) was op weg naar een simpel ogende zege op Ryan Joyce. De Nederlander leek aan één break voldoende te hebben, maar zag Joyce bij 5-4 langszij komen. Noppert miste bij een score van 74 vervolgens een matchdart, terwijl Joyce aan één pijl voldoende had voor de overwinning: 6-5.

Pijnlijke middag Van der Voort

Een zeer ontspannen gooiende Vincent van der Voort sloot tegen Aspinall het middagprogramma af. In een mum van tijd liep hij uit naar 5-0, waarna Aspinall dan toch ook een leg greep. Van der Voort was er flink door van slag en zag zijn opponent met onder anderen een finish van 121 net zo snel terugkomen tot 5-5 als hij zelf op 5-0 was gekomen. In de allesbeslissende leg kwam hij de door Aspinall uitgedeelde klappen niet meer te boven. Even leek de Nederlander nog weg te komen met zijn ineenstorting toen Aspinall 25 niet wist uit te gooien, maar doordat Van der Voort zelf niet profiteerde was de ommekeer- ondanks 7 gemiste matchdarts van ’The Dutch Destroyer’ - alsnog compleet: 6-5.