Nieuws/Sport
609134530
Sport

Zwemster diepbedroefd, maar niet verrast over besluit Australische sportbond

Cate Campbell: ’Het virus heeft onze dromen verbrijzeld’

Cate Campbell

Cate Campbell

SYDNEY - „Diepbedroefd, maar niet verrast”, reageerde tweevoudig olympisch zwemkampioene Cate Campbell op het besluit van het Australisch olympisch comité zich terug te trekken van de Olympische Spelen van Tokio vanwege het coronavirus.

Cate Campbell

Cate Campbell

„Het virus heeft onze dromen en toekomstvisie verbrijzeld. Onze wereld is op zijn kop gezet”, schreef de specialiste op de 100 meter vrije slag op social media.

Campbell weigert echter alles als verloren te beschouwen. „Ik voel me nu een beetje verloren en verdwaasd, maar de doelen zijn niet verdwenen, alleen verschoven. Het is tijd om opnieuw de boel af te stellen en op te starten voor een nieuwe uitdaging.”

De Australische waterpolo-international Keesja Gofers noemde het besluit een „keiharde klap” voor alle sporters. „Ik heb niet alleen een achtbaan gereden, maar het hele themapark van emoties”, zei ze op Instagram. „Ik ben ook opgelucht. Atleten over de hele wereld krijgen door het uitstel de kans op een goede voorbereiding en de Olympische Spelen kunnen, op welke datum ze ook worden gehouden, een samenkomst blijven van ’s werelds beste sporters.”