Sport/Voetbal
609421802
Voetbal

Maand na infarct broer Ronald ook ingreep nodig bij oudste Koeman

Erwin Koeman in ziekenhuis door hartproblemen

Erwin Koeman

Erwin Koeman

EINDHOVEN - Na Ronald Koeman heeft ook zijn broer Erwin hartproblemen, waarvoor hij in het ziekenhuis is opgenomen. Iets meer dan een maand na het ontslag van de jongste van de twee Koemannen, die na een fietstocht thuis niet goed werd en een hartinfarct kreeg, zijn ook bij Erwin vernauwingen in de bloedvaten rond zijn hart geconstateerd.

Erwin Koeman

Erwin Koeman

Die zijn zo ernstig, dat hij vandaag al een ingrijpende operatie moet ondergaan. Specialisten hebben gemeend dat de 58-jarige oud-speler van het Nederlands elftal snel moet worden geholpen.

Koeman ondergaat een zogeheten omleidingsoperatie (bypass), waarna hij een lange periode zal moeten revalideren. Artsen hebben hem verzekerd dat hij daarna weer gezond zal zijn. Koeman had geen klachten. Hij stond tot afgelopen jaar nog op het veld als trainer en voetbalde tot voor kort zelf ook nog in een vriendenelftal bij een amateurclub in de buurt.

Koeman is oud-trainer van onder meer Feyenoord, FC Utrecht, RKC, FC Eindhoven en was enkele jaren bondscoach van Hongarije.

Lees hieronder het premiumverhaal over de hartproblemen van Erwin Koeman, waarin de ex-international ook zelf reageert: