Sport/Voetbal
609578406
Voetbal

Zidane: ’Misschien wel kern van waarheid in geruchten over Ronaldo’

Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane.

Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane.

MADRID - Real Madrid wil zich dinsdagavond ten koste van Atalanta Bergamo plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League, maar in de aanloop naar dat treffen keek Zinedine Zidane al verder vooruit naar de toekomst van De Koninklijke. Met wellicht zelfs een rentree van Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane.

Cristiano Ronaldo en Zinedine Zidane.

De Portugees verruilde in de zomer van 2018 Real voor Juventus, met als grote doel om met de Italianen de Champions League te winnen. Maar drie keer (eerst door toedoen van Ajax, daarna door Olympique Lyon en vorige week door FC Porto) sneuvelde CR7 met de Italianen vroegtijdig.

En dus nemen de geruchten over een terugkeer van Ronaldo (wiens contract in Turijn na dit seizoen afloopt) naar Madrid steeds meer toe. „Als er zoveel over gepraat wordt, zit er misschien wel een kern van waarheid in”, zei Zidane „Het is mogelijk, laten we zien wat er gaat gebeuren.” Ronaldo won met Real Madrid vier keer de Champions League.

Atalanta is door de 1-0 achterstand gedwongen op zoek te gaan naar minimaal één goal in Bernabeu. „We zouden de bus in ons strafschopgebied kunnen parkeren en wachten op een counterkans, maar dat is tegen onze voetbalfilosofie. Dat gaan we dus niet doen. We willen ons op een waardige manier meten met één van de beste teams in de wereld. Dan weten we ook meteen waar we staan”, blikte coach Gian Piero Gasperini vooruit.

Gasperini hoopt dat zijn spelers in Madrid alsnog kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn. „Sinds we deze aanvallende speelwijze hanteren, hebben we diverse keren met grote cijfers verloren, ook in de Champions League. Maar we hebben nooit overwogen om onze tactiek aan te passen. We proberen juist te groeien in onze manier van spelen.” Marten de Roon en Sam Lammers behoren in Atalanta tot de selectie van Atalanta. Hans Hateboer is nog geblesseerd.

Bekijk hier de uitslagen van de heenduels en het programma in de Champions League

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo