Sport/Voetbal
613292848
Voetbal

Club Brugge bevestigt uitstel beursgang

Odilon Kossounou en Ruud Vormer van Club Brugge.

Odilon Kossounou en Ruud Vormer van Club Brugge.

Club Brugge heeft de beursgang voorlopig uitgesteld. Dat meldt de Belgische club in een summier persbericht.

Odilon Kossounou en Ruud Vormer van Club Brugge.

Odilon Kossounou en Ruud Vormer van Club Brugge.

Door ’marktomstandigheden’ stelt Club Brugge zijn geplande beursdebuut uit. Alle inschrijvingen op de aangeboden aandelen worden ongedaan gemaakt en alle inschrijvingsbetalingen zullen worden teruggestort. Het gaat om uitstel, geen afstel, zegt Club. Verder wilde de landskampioen geen commentaar geven.

De intekenperiode voor de aandelen van de Belgische landskampioen liep donderdag om 10.00 af. Het was de bedoeling dat Brugge vrijdag haar intrede zou doen op de beurs in Brussel, maar zover komt het dus niet voorlopig.

Volgens de krant waren er signalen dat de operatie niet van een leien dakje liep. Het hele dossier zou voor beleggers niet zo interessant geweest zijn, onder andere door de afwezigheid van een groot project. Bovendien werden er ook geen nieuwe aandelen te koop aangeboden.

De beursgang miste een wervend project zoals een nieuw stadion of een andere reden om supporters te overtuigen. De indruk leefde dat de operatie vooral de financiële belangen van het huidig bewind moest veiligstellen.

„Het was veel aantrekkelijker geweest als er deels nieuwe aandelen verkocht zouden worden. Dat zou voor beleggers een heel ander verhaal geweest zijn”, zeggen meerdere waarnemers. Het ging hier echter om de verkoop van bestaande aandelen die nu in handen zijn van Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke. Zij zouden met hun investeringsvehikel Grizzly Sports NV wel de grootste aandeelhouder blijven.

De Belgische landskampioen ging normaal gezien met een waarde van 229 miljoen euro de beurs op. Zo’n 30 procent van de aandelen werd te koop aangeboden aan een prijs tussen de 17,5 euro en 22,5 euro. Goed voor een totale som van 75 miljoen euro.