Nieuws/Sport
61350
Sport

Sparta-coach Pastoor 'totaal niet bezig' met ontslag

Alex Pastoor

Alex Pastoor

Gooi je de cijfers op tafel, dan presteert Sparta Rotterdam net zo dramatisch als nummer laatst van de Eredivisie, ADO Den Haag. Daar namen club en trainer Zeljko Petrovic al afscheid van elkaar. Waarom zou Alex Pastoor dit niet kunnen gebeuren?

Alex Pastoor

Alex Pastoor

In Rotterdam kijken ze volgens de coach wel verder dan hun neus lang is om de overlevingskans in de Eredivisie te vergroten.

Een tussentijds vertrek zoals bij zijn (ADO-)collega schiet bij Pastoor niet eens door het hoofd. „Daar ben ik totaal niet mee bezig en daar is niemand hier mee bezig”, zegt de coach die met Sparta acht punten uit de laatste zestien duels behaalde tegenover de zeven van ADO in vijftien duels.

„Waar je op beoordeeld wordt bij andere clubs, dat weet ik niet. Ik doe ook geen enkele moeite om alles goed te praten, maar hier heerst rust en is net als vorig jaar alle vertrouwen in elkaar. Dat brengt je het meest. Als je rare sprongen gaat maken, wordt het sowieso niks. Dan gaat Sparta terug naar de situatie waarin het heel lang heeft gezeten.”

Alex Pastoor

Alex Pastoor

Voor de komst van Pastoor jaagde Sparta er, gedreven door de gedachte wéér een jaar Jupiler League te moeten spelen, in vijf jaar tijd liefst zeven hoofdtrainers doorheen. Waar in Den Haag het huis al het hele seizoen tot in elke hoek in brand staat, wordt op Het Kasteel al tijden niet meer gevochten. De club heeft het gevoel met deze coach op de lange termijn succes te hebben en op zijn beurt denkt Pastoor dat die visie de totale situatie van Sparta helpt.