Sport/Voetbal
614349117
Voetbal

Zware job Bosz in CL: ’We hebben punten nodig’

Peter Bosz

Peter Bosz

MADRID - Bayer Leverkusen staat dinsdag voor de zware opdracht om in Spanje te winnen van Atletico Madrid. Gebeurt dat niet, dan komt uitschakeling voor de Duitsers in de Champions League aardig dichtbij.

Peter Bosz

Peter Bosz

„We hebben punten nodig, want we hadden niet mogen verliezen van Lokomotiv Moskou. In Turijn deden we het tegen Juventus al beter maar verloren we ook. Het moet tegen Atletico gebeuren, we hebben een goed resultaat nodig”, zei trainer Peter Bosz maandag tijdens een persconferentie in Wanda Metropolitano, het stadion van Atletico.

Leverkusen liet zich de eerste speelronde in eigen huis verrassen door Lokomotiv, vooraf gezien als zwakste ploeg in groep D. Het werd 1-2. Tegen Juventus verloor Bosz vervolgens met zijn ploeg met 3-0.

Genoeg risico

Bosz verwacht dinsdag een interessante wedstrijd. „Atletico krijgt normaal gesproken weinig doelpunten tegen. Wij scoren vrij veel, ook in uitwedstrijden. We moeten risico nemen. Hoeveel? Precies genoeg dat we deze wedstrijd winnen.”

Fenomeen

Joao Felix doet dinsdag niet mee. De jonge Portugese recordaankoop is geblesseerd. „Hij is een goede speler, maar Atletico heeft een geweldige selectie. Grote clubs hebben meer dan elf goede spelers”, aldus Bosz, die collega-trainer Diego Simeone een compliment gaf. „Voor mij is hij een fenomeen. Als je kijkt naar waar Atlético nu staat en dat vergelijkt met de periode dat hij hier begon, is dat een ongelooflijk knappe prestatie.”

Bayer Leverkusen kan een goed resultaat sowieso wel gebruiken. De laatste twee competitieduels leverden één punt op. Leverkusen verloor vrijdag nog met 3-0 van Eintracht Frankfurt.