Sport/Tennis
614377910
Tennis

Kvitova overleeft wedstrijdpunten

Koolhof en Schuurs moeizaam verder in dubbelspel

Wesley Koolhof.

Wesley Koolhof.

Wesley Koolhof heeft met de nodige moeite de derde ronde bereikt van het mannendubbelspel op de US Open. De beste dubbelspeler van Nederland was samen met zijn Britse partner Neal Skupski met 6-3 6-7 (5) 6-4 te sterk voor de Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow.

Wesley Koolhof.

Wesley Koolhof.

In de derde set ging het gelijk op, maar bij 5-4 benutten Koolhof en Skupski hun tweede wedstrijdpunt omdat de Amerikanen een dubbele fout sloegen.

Koolhof en Skupski zijn als tweede geplaatst in New York. Ze nemen het in de derde ronde op tegen de Australiërs Matthew Ebden en Max Purcell, die deze zomer Wimbledon wisten te winnen.

Het duo Koolhof/Skupski heeft dit seizoen al zes titels veroverd en geldt als titelkandidaat. De 33-jarige Koolhof, al zeker van deelname aan de ATP Finals, is de nummer 4 van de wereld.

Schuurs ook verder

Demi Schuurs verzekerde zich met moeite van een plek in de derde ronde van het vrouwendubbelspel. Samen met haar dubbelpartner Desirae Krawczyk uit de Verenigde Staten versloeg ze de Japanse Miyu Kato en Aldila Sutjiadi uit Indonesië met 5-7 6-1 7-6 (3).

Schuurs en Krawczyk, die in de derde set nog een 5-2-voorsprong uit handen gaven, zijn als zesde geplaatst in New York.