Sport/Voetbal
614678218
Voetbal

PSV-trainer Roger Schmidt haalt uit naar KNVB: ’Ze begrijpen helemaal niets van voetbal’

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

EINDHOVEN - Roger Schmidt heeft zondag flink uitgehaald naar de KNVB. De trainer van PSV vindt het onbegrijpelijk dat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet wordt uitgesteld. Schmidt en PSV zouden dat graag hebben gezien vanwege vele coronagevallen binnen de selectie.

Roger Schmidt.

Roger Schmidt.

„Morgen hebben we de volgende testronde”, aldus Schmidt tegenover FOX Sports. „Misschien hebben we dan wel weer nieuwe geïnfecteerde spelers. De KNVB weet dat, ze zeggen dat we genoeg spelers over hebben om te voetballen. We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Ik denk dat ze bij de KNVB helemaal niets van voetbal begrijpen.”

’Interesseert ze niets’

Schmidt vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB PSV zo lang in het ongewisse liet. „Ze hebben er zeventien uur over gedaan om tot een besluit te komen dat we moesten voetballen. Zaterdagavond, nadat we de nieuwe positieve gevallen te horen kregen, hebben we contact met ze gezocht. Pas tegen het einde van zondagochtend kregen we uitsluitsel. Ze begrijpen niets van je met een team voorbereiden op een wedstrijd. Dat zijn mensen die thuis zitten en een besluit nemen op basis van regels. En die regels zijn niet correct. Het lijkt wel of onze situatie ze niets interesseert, net als de gezondheid van onze spelers en stafleden.”

Het was zondag, na Granada, Vitesse en Omonia Nicosia, al de vierde keer op rij dat Schmidt vanwege vele coronagevallen in zijn selectie moest puzzelen om tot een zo goed mogelijke opstelling te komen.

Chef voetbal Valentijn Driessen blikt terug op de zevende speelronde in de Eredivisie waarin AZ zijn eerste zege pakte, Feyenoord in extremis won bij Emmen en PSV eigenlijk helemaal niet wilde spelen.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd