Nieuws/Sport
61481
Sport

Locadia dicht bij rentree

Cocu waarschuwt PSV-spelers

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

Het thuisduel van zaterdag met NEC is voor PSV een soort tussendoortje in aanloop naar de topper van volgende week met Feyenoord, maar trainer Phillip Cocu wil niet op die manier denken.

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

"We kunnen het ons niet veroorloven om ook maar met een procent met Feyenoord bezig te zijn", waarschuwde de oefenmeester zijn spelers in aanloop naar het duel met de Nijmegenaren. "Als we tegen NEC geen resultaat halen, reizen we met een heel ander gevoel naar Rotterdam."

Cocu weet dat PSV, dat een achterstand van zeven punten heeft op koploper Feyenoord, waarschijnlijk al zijn wedstrijden moet winnen om nog kampioen te worden. "Dat zou best eens kunnen", stelde de trainer.

Cocu is in ieder geval blij PSV weer een beetje de kampioensvorm van vorig jaar benaderd. "In de winterstop hebben we iets achter ons gelaten. Een gevoel dat door de mindere resultaten in de groep was geslopen. Door de goede resultaten is er meer frisheid, maken we meer goals en daardoor groeit het vertrouwen bij de spelers."

Arias

Cocu heeft tegen NEC weer de beschikking over Santiago Arias, die vorige week tegen FC Utrecht geschorst was. Ook Siem de Jong is er weer bij. De middenvelder miste het duel met FC Utrecht vanwege een lichte blessure. 

Schwaab

Cocu lijkt op basis van de trainingen deze week vast te houden aan Nicolas Isimat-Mirin als partner van Hector Moreno centraal achterin. De Fransman verdrong vorige week tegen FC Utrecht Daniel Schwaab uit de basis. "Het had te maken met de kwaliteiten van de spitsen van FC Utrecht, maar ook met de laatste wedstrijden van Daniel”, verduidelijkte Cocu.

Pereiro

Hoewel de PSV-trainer na de wedstrijd tegen FC Utrecht ontevreden was over hetgeen de in de rust gewisselde Gaston Pereiro liet zien, lijkt de Uruguayaan toch zijn basisplaats te behouden. Cocu sprak deze week met Pereiro.

"Je wil allemaal vooruit. Het is een jongen die keihard werkt aan zichzelf en ervoor open staat om zich te verbeteren. Hij had gewoon een moeilijke eerste helft. Daar moet je van leren, maar je moet het ook achter je kunnen laten en vooruit kunnen kijken naar de volgende wedstrijd. Dat heeft hij goed gedaan."

Locadia 

Jürgen Locadia maakt maandag zijn rentree op het voetbalveld. De aanvaller doet mee in de competitiewedstrijd van Jong PSV tegen NAC Breda. "Hij zal zijn minuten gaan maken'', aldus Cocu vrijdag. "Hij maakt een goede en fitte indruk en oogt gretig.''

De 23-jarige Locadia is sinds eind augustus al uit de roulatie. Hij liep eerst een liesblessure op en kreeg aan het einde van zijn revalidatietraject te maken met een knieblessure, waarvoor een kijkoperatie noodzakelijk was. Locadia speelde dit seizoen tot dusver slechts vier duels in de eredivisie.