Sport/Voetbal
615757146
Voetbal

’Mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen supporters’

Politie pakt acht stadionbestormers op tijdens duel tussen PSV en Sturm Graz

PSV-fans bij aankomst van de spelersbus bij het stadion.

PSV-fans bij aankomst van de spelersbus bij het stadion.

Tijdens de wedstrijd tussen PSV en Sturm Graz in de Europa League heeft de politie in Eindhoven acht mensen gearresteerd. Zij maakten deel uit van een groep die het stadion probeerde binnen te komen door een hek te forceren. PSV meldde eerder dat het om tien arrestaties ging, maar na contact van de club met de politie blijken het er acht te zijn.

PSV-fans bij aankomst van de spelersbus bij het stadion.

PSV-fans bij aankomst van de spelersbus bij het stadion.

Stewards van de club wisten de groep tegen te houden, waarna de politie de aanhoudingen verrichtte. PSV won de wedstrijd met 2-0 en blijft daardoor in de race voor een plek in de volgende ronde van de Europa League.

De PSV-spelers werden voor aanvang van het duel, dat vanwege de coronaregels voor lege tribunes moest worden gespeeld, onthaald door zo’n vijfhonderd fans. „Dat was georganiseerd en ging prima”, zegt een woordvoerster van de club. „Toen het vuurwerk te lang aanhield, is de groep die de actie had georganiseerd weggegaan. Een groep die overbleef, probeerde het stadion in te komen. Dat hebben we weten te voorkomen. De mensen die dat deden kennen we niet, het zijn geen PSV-supporters.”

Sinds supporters vanwege de nieuwste coronamaatregelen niet meer welkom zijn bij de wedstrijden, is het bij veel clubs onrustig. Bij AZ - NEC drongen fans vorig weekeinde kortstondig het stadion in nadat ze eerst buiten vuurwerk hadden afgestoken. Er volgt een strafrechtelijk onderzoek, meldde AZ. Ook bij SC Cambuur - FC Utrecht kwamen supporters even het stadion in en werd vuurwerk afgestoken. Bij Heracles Almelo - Fortuna Sittard was het eveneens onrustig.