Nieuws/Sport
6174
Sport

Selectie niet-fitte McCarthy valt niet in goede aarde

Koeman weer boos op Ierse bondscoach

Ronald Koeman

Ronald Koeman

LIVERPOOL - Ronald Koeman voert een verbale oorlog uit met de Ierse bondscoach Martin O'Neill. De trainer van Everton is boos dat O'Neill zijn middenvelder James McCarthy heeft opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk, terwijl de Ierse international volgens Koeman helemaal niet fit is. ,,James heeft de groepstraining niet eens hervat'', bromde Koeman. 

Ronald Koeman

Ronald Koeman

McCarthy onderging een paar weken geleden een liesoperatie, maar O'Neill riep hem kort daarop desondanks doodleuk op voor de kwalificatieduels met Georgië en Moldavië. De middenvelder speelde bijna twee volledige wedstrijden. Volgens Koeman werd McCarthy daarmee ,,vermoord'' door O'Neill. De bondscoach van Ierland reageerde geïrriteerd en zei dat Koeman zich moet schamen voor diens ,,geblaat''.

O'Neill riep McCarthy deze week ook op voor het duel met Oostenrijk, hoewel de middenvelder bij Everton al wekenlang amper speelt vanwege fysieke problemen. ,,Het is hetzelfde verhaal als de vorige keer'', mopperde Koeman donderdag. ,,O'Neill moet eens gaan luisteren naar de medische staf.''