Sport/Voetbal
618178606
Voetbal

PEC Zwolle boekt zuinige overwinning op FC Twente

Kenneth Paal en Thijs van Leeuwen

Kenneth Paal en Thijs van Leeuwen

PEC Zwolle heeft verder afstand genomen van de degradatiezone door de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 1-0 te winnen. Virgil Misidjan maakte tien minuten voor rust het winnende doelpunt.

Kenneth Paal en Thijs van Leeuwen

Kenneth Paal en Thijs van Leeuwen

Misidjan tikte binnen nadat FC Twente-keeper Joël Drommel een schot van afstand van Immanuel Pherai niet onder controle had gekregen. Voor Misidjan was het zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Na rust voerde PEC Zwolle heel weinig uit en kreeg Twente alle ruimte om aan te vallen. Maar hoewel er veel pogingen waren, werd het nooit heel erg dreigend. De beste kans was nog voor Danilo, maar de van Ajax gehuurde spits heeft het sinds de winterstop een stuk moeilijker als het gaat om het maken van doelpunten.

Nummer 13 PEC Zwolle kwam door de kleine overwinning op 32 punten en staat met nog vijf duels te gaan tien punten los van VVV-Venlo en Willem II, de nummer 15 en 16. VVV heeft nog wel een duel tegoed; de Limburgers spelen zondag thuis tegen PSV.

FC Twente heeft nog maar 5 punten meer dan PEC Zwolle. De ploeg van trainer Ron Jans heeft slechts één van de afgelopen veertien duels gewonnen; op 14 februari won FC Twente met 2-0 bij Vitesse. Alleen ADO Den Haag (9) haalde dit kalenderjaar minder punten dan FC Twente (13).