Sport/Voetbal
619073920
Voetbal

FC Twente naar Costa Rica voor afscheidsduel Bryan Ruiz

Bryan Ruiz

Bryan Ruiz

AMSTERDAM - FC Twente heeft een bijzondere uitnodiging gekregen van Bryan Ruiz. De aanvaller heeft FC Twente uitgenodigd om op zaterdag 17 december in Costa Rica zijn afscheidswedstrijd te spelen tegen zijn huidige club Liga Deportivo Alajuelense.

Bryan Ruiz

Bryan Ruiz

Die dag neemt de inmiddels 37-jarige Bryan Ruiz na een indrukwekkende carrière afscheid als profvoetballer en wordt dit in zijn thuisland opgesierd met een wedstrijd tussen Liga Deportiva Alajuelense, de club waar hij zijn carrière begon, en FC Twente waarmee hij geweldige successen behaalde.

Bryan Ruiz speelde van 2009 tot 2011 voor FC Twente en heeft nog altijd een warme band met de club waarmee hij in 2010 landskampioen werd en met 24 goals topscorer dat jaar. Ook won de aanvaller met FC Twente de KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Ruiz heeft een grote bijdrage geleverd aan deze successen en hij staat symbool voor de grootste sportieve succesjaren van FC Twente. Later speelde Ruiz ook nog een half seizoen voor PSV. Bij een verkiezing van de beste speler allertijden van FC Twente eindigde Ruiz enkele jaren geleden als tweede achter Theo Janssen.

Grote eer

„Het is een grote eer om de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz te mogen spelen”, aldus FC Twente-trainer Ron Jans. „Samen met zijn club heeft Bryan ons uitgenodigd om naar Costa Rica te komen, hij heeft veel voor FC Twente betekend. Het benadrukt de speciale band die hij met de club heeft. Bovendien biedt dit ons een mooie gelegenheid om het trainingskamp daar te beleggen.”

Trainingskamp in Costa Rica

De ploeg van trainer Ron Jans verblijft van 12 december tot en met 22 december in Costa Rica voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Vanwege het komende WK speelt FC Twente de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op 11 november. Eind november/begin december start FC Twente het eerste deel van de voorbereiding in eigen land.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop