Nieuws/Sport
619213490
Sport

Handbalster Yvette Broch naar Roemeense topclub Bucuresti

Yvette Broch

Yvette Broch

Handbalster Yvette Broch geeft haar carrière een nieuwe impuls. De cirkelspeelster die in augustus 2018 de sport nog opgaf omdat ze mentaal en fysiek was opgebrand, heeft ruim 2,5 jaar later een tweejarig contract getekend bij de Roemeense topclub Bucuresti.

Yvette Broch

Yvette Broch

Broch is bezig aan een opmerkelijke rentree. Amper twee maanden nadat ze de sport weer heeft opgepakt bij haar oude Franse club Metz, vroeg bondscoach Emmanuel Mayonnade haar weer terug te keren in het Nederlands team. De geboren Westlandse heeft inmiddels al twee oefeninterlands gespeeld en is vast van plan mee te gaan met Oranje naar de Olympische Spelen.

Broch gaf onlangs te kennen dat ze ook weer op clubniveau in de top wil handballen. „Ik wil het alleen maar doen in een professionele omgeving waar alles op en top is geregeld, maar waar ik wel zelf kan bepalen hoe ik mijn leven naast de sport invulling kan geven”, zei ze na de gespeelde wedstrijden met Oranje in Kroatië.

Bucuresti is een gerenommeerde club die uitkomt in de Champions League. Keepster Tess Wester van het Nederlands team maakt deze zomer eveneens de overstap naar de Roemeense club.

Broch won in de jaren voor ze tijdelijk afscheid nam met Oranje onder meer zilver op het WK van 2015, zilver op het EK van 2016 en brons op het WK van 2017. Ze was er ook bij op de Olympische Spelen van Rio in 2016, toen de Nederlandse handbalsters net naast een medaille grepen (vierde). Met de Hongaarse club Györi won ze twee keer de Champions League.