Nieuws/Sport
62215
Sport

VIDEO - 'Enfant terrible' Balotelli pakt weer rood

Mario Balotelli verlaat na zijn rode kaart het veld.

Mario Balotelli verlaat na zijn rode kaart het veld.

Waar Mario Balotelli ook neerstrijkt, hij blijft een 'enfant terrible'. Dat weten ze bij Olympique Nice inmiddels ook. De 26-jarige Italiaan zorgt voor veel onrust en kreeg zaterdagavond tegen Lorient (0-1 winst) zijn derde rode kaart van het seizoen.

Mario Balotelli verlaat na zijn rode kaart het veld.

Mario Balotelli verlaat na zijn rode kaart het veld.

Balotelli kende bij Nice nog een wervelende start. Zo scoorde hij in de eerste vijf competitieduels liefst zes keer. Beetje bij beetje werd het minder. Tegenwoordig is hij zelfs geen vaste waarde meer. Maar op bezoek bij Lorient startte Balotelli in de basis. Zo'n 68 minuten later ging het mis.

Na een luchtduel met Lorient-speler Zargo Toure werd Balotelli door scheidsrechter Tony Chapron teruggefloten. Daarop kreeg de Italiaan een rode kaart. Op de beelden is nauwelijks te zien of Balotelli zich afreageert op de arbitrage. Voor de overtreding kan hij normaal gesproken geen veldverwijzing hebben gekregen.

Ook Nice-trainer Lucien Favre heeft geen direct verklaring voor de rode kaart. "Ik heb niet gezien wat er gebeurde. Plotseling kwam hij van het veld gelopen en ik dacht; wat is er gebeurd?" Snel werd duidelijk dat Nice, dat in de Franse titelstrijd is verwikkeld, met tien man moest verder spelen. "Ik heb niet gezien wanneer de rode kaart werd gegeven en ik weet ook niet waarom. Het lijkt erop dat hij iets tegen de scheidsrechter heeft geroepen."

Overigens wil Favre niets weten van een hetze van arbiters richting Balotelli. "Hij staat niet op hun radar. Zij zijn volkomen neutraal. Wanneer zij een reden hebben om iemand van het veld sturen, dan doen zij dat." Daarmee gaf de coach van Nice indirect aan dat Balotelli de arbiter van dienst waarschijnlijk verbaal onheus heeft bejegend.