Sport/Voetbal
625244508
Voetbal

Ramzi heeft nummer Ziyech klaarliggen: ’Dan neem ik contact met hem op’

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

Adil Ramzi is momenteel de eindverantwoordelijke bij Jong PSV, maar het heeft er alle schijn van dat hij spoedig een dubbelfunctie gaat bekleden. De oud-vleugelaanvaller is namelijk in beeld bij de Marokkaanse bond om assistent-trainer te worden van de beoogde bondscoach Walid Regragui.

Hakim Ziyech.

Hakim Ziyech.

Regragui moet Vahid Halilhodzic opvolgen bij de nationale ploeg van Marokko. De Bosniër, die overhoop lag met Hakim Ziyech en in het verleden Noussair Mazraoui, werd vorige week ontslagen. Regragui en Ramzi krijgen zodoende de kans om Ziyech weer terug te halen.

„Natuurlijk neemt de bond het mee dat er zes, zeven spelers uit Nederland zijn die in aanmerking komen voor de WK-selectie, dus daar kan ik een grote rol in spelen, naast m’n taak als trainer”, vertelt Ramzi tegenover ESPN. „Hakim is een fantastische speler en een fantastisch mens ook, dus ik zou graag helpen ervoor te zorgen dat hij weer gaat schitteren.”

Toch ligt zijn focus vooralsnog bij Jong PSV. „Maar ik heb het nummer van Ziyech. Als mijn aanstelling officieel is, dan zal ik contact met hem opnemen.”

Op het WK zit Marokko in een groep met Kroatië, België en Canada.