Sport/EK voetbal
625293346
EK voetbal

Trotse Deense bondscoach ziet spelers kapot zitten: ’Het was nu uitspelen of zondagmiddag’

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand, in gedachten verzonken.

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand, in gedachten verzonken.

KOPENHAGEN - De Deense bondscoach Kasper Hjulmand stelde na de 1-0 nederlaag op het EK tegen Finland dat zijn spelers er helemaal doorheen zaten. De Denen beleefden een emotionele avond in Kopenhagen, waar Christian Eriksen vlak voor rust in elkaar stortte en lange tijd op het veld werd behandeld.

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand, in gedachten verzonken.

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand, in gedachten verzonken.

Beide landen zochten de kleedkamers op, maar keerden toch terug om het duel uit te spelen. Finland won uiteindelijk met 1-0, maar het resultaat was in Kopenhagen bijzaak.

„Wat de spelers hebben gedaan, is ongelooflijk. Trotser kan ik niet zijn. De spelers zijn kapot en emotioneel uitgeput”, aldus Hjulmand, die tijdens de onderbreking met zijn ploeg met Eriksen sprak. „We hadden twee opties: de wedstrijd vanavond afmaken of morgenmiddag. Maar iedereen wilde vandaag spelen. De spelers zeiden dat ze toch niet konden slapen en het beter was om het vanavond uit te spelen.”

In Kopenhagen ging het na afloop van de eerste wedstrijd in groep B vanzelfsprekend niet over de gemiste penalty van de Denen. „We zijn er allemaal aan herinnerd dat de gezondheid het belangrijkste is in het leven. Al onze gedachten zijn bij Christian en zijn familie.”

Man van de wedstrijd

Eriksen werd door de UEFA symbolisch uitgeroepen tot man van de wedstrijd. „Dit soort momenten doet je het leven relativeren”, twitterde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. „Ik wens Christian een volledig en spoedig herstel en bid dat zijn familie kracht en vertrouwen heeft. In deze tijden is de eenheid van de voetbalfamilie sterk. Ik hoorde de fans van beide teams zijn naam scanderen. Voetbal is mooi en Christian speelt het prachtig. Hij en zijn familie dragen ieders goede wensen en gebeden met zich mee.”