Nieuws/Sport
62541944
Sport

Drama in Jerez: Spaanse motorcoureur (15) overlijdt na crash

Maverick Viñales

Maverick Viñales

De Spaanse motorcoureur Dean Berta Viñales is om het leven gekomen door een ongeluk op het circuit van Jerez in de Supersport 300-klasse. De 15-jarige Spanjaard, neefje van MotoGP-coureur Maverick Viñales, was in de eerste race van het weekeinde betrokken bij een crash met meerdere coureurs. Hij liep daarbij ernstige verwondingen aan zijn hoofd en borst op.

Maverick Viñales

Maverick Viñales

De jonge coureur, bezig aan zijn eerste seizoen in het WK Supersport 300, werd nog met de ambulance overgebracht naar het medisch centrum op het circuit, maar hij overleed aan zijn verwondingen. „We zijn kapot van het tragische verlies van Dean Berta Viñales. We sturen al onze liefde en kracht naar Maverick Viñales, de hele familie van Dean, zijn team en geliefden”, staat in een verklaring van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport. De vader van Maverick Viñales is eigenaar van het team waarvoor zijn neefje reed.

Na de zware crash van de Spaanse tiener werd het raceprogramma voor de rest van de dag in Jerez geschrapt. Ook de coureurs uit het WK Superbike zijn aanwezig op het Circuit de Jerez-Angel Nieto.