Sport/Wielrennen
626110855
Wielrennen

UCI overweegt verlenging wielerseizoen tot 1 november

De internationale wielrenunie overweegt het seizoen te laten doorlopen tot 1 november. Op die manier hoopt de bond een aantal nu vanwege het coronavirus afgelaste koersen alsnog te kunnen inplannen.

Wedstrijden die op de nu reeds bekende datum worden gehouden krijgen daarbij wel voorrang. „Daarna wordt bekeken op welke plaatsen andere wedstrijden eventueel ingepast kunnen worden”, liet de UCI woensdag weten. Daarbij krijgen de grote rondes en enkele klassiekers, de zogenoemde Monumenten, voorrang.

De UCI heeft inmiddels alle internationale wedstrijden tot 30 april opgeschort. Dat gebeurde na telefonisch overleg met de organisatoren, ploegen en renners en rekening houdend met de voorschriften van wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Van de grote ronden werd tot nu toe alleen de Giro d’Italia afgelast. Die zou van 9 tot en met 31 mei worden verreden. Van de vijf Monumenten gaan Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik dit voorjaar niet door. De vijfde wedstrijd met die status, de Ronde van Lombardije, wordt pas in het najaar verreden. De UCI gaf ook nog aan dat er vanwege overlappingen mogelijk geschipperd kan worden met de omvang van de ploegen.