Sport/Wielrennen
6270460
Wielrennen

Sprinters Bol en Nizzolo niet meer van start in Giro d’Italia

Cees Bol

Cees Bol

Cees Bol kampt met vermoeidheid en wordt door zijn ploeg DSM uit de Giro hehaald. Ook de Italiaanse wielrenner Giacomo Nizzolo heeft de Ronde van Italië verlaten. Zijn ploeg Israel-Premier Tech meldt dat de sprinter zich in de tweede week van de Giro niet ’100 procent’ voelde en zijn normale niveau niet wist te halen.

Cees Bol

Cees Bol

DSM meldt dat de 26-jarige Bol vermoeid is en het beter is dat hij de laatste zware week van de Giro laat schieten. „Cees voelde zich moe de afgelopen dagen”, meldt ploegleider Matt Winston. „Met een superzware derde week voor de boeg hebben we na overleg besloten dat hij zaterdag al niet meer van start gaat in de veertiende etappe. We bedanken hem voor het geleverde werk en hopen dat hij snel weer topfit is.”

Bol zag afgelopen week zijn Italiaanse ploeggenoot Alberto Dainese naar de zege sprinten. „Dit was mijn eerste Giro en het zijn twee geweldige weken geweest”, zegt hij in een verklaring van de ploeg. „Ik ben teleurgesteld dat ik de Giro moet verlaten en hoop snel weer aan de start van een wedstrijd te staan.” Team DSM raakte vrijdag ook al kopman Romain Bardet kwijt. De Fransman stapte ziek af.

Nizzolo

Bij Israel-Premier Tech is Giacomo Nizzolo afgestapt, zo meldt de ploeg. „In overleg met Giacomo is besloten hem uit koers te halen om te onderzoeken of er sprake is van onderliggende problemen en te herstellen met het oog op de tweede helft van het seizoen”.

Giacomo Nizzolo

Giacomo Nizzolo

„Ik ben teleurgesteld dat ik de Giro moet verlaten. Het is een van mijn favoriete koersen en ik was er zeer gemotiveerd aan begonnen”, zegt de 33-jarige Nizzolo, die vorig jaar nog een rit won en eerder twee keer de puntentrui mee naar huis nam. „In de tweede week merkte ik dat ik niet de goede benen had. Ik hoop dat het team nog een mooi resultaat behaalt.”