Sport/Voetbal
62813518
Voetbal

Barça-voorzitter Joan Laporta vraagt fans om geduld en steun

Een dag na de thuisnederlaag in de Champions League tegen Bayern München (0-3) doet Barcelona- voorzitter Joan Laporta in een video op zijn Twitteraccount een oproep aan de fans om achter de club en de verantwoordelijke personen, onder wie trainer Ronald Koeman, te blijven staan.

„Ik ben net zo teleurgesteld en van slag als jullie allemaal”, betoogde Laporta. „Ik voel me genoodzaakt om jullie te vertellen dat dit één van de situaties is die we hebben verwacht. Ik vraag jullie om geduldig te blijven en dat jullie onze club blijven steunen.”

Laporta onthulde vorige maand dat de schuld van Barcelona is opgelopen tot 1,35 miljard euro. Mede daardoor moest de club van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong onder anderen de duurbetaalde sterspeler Lionel Messi laten gaan. Koeman miste tegen Bayern München door een reeks van blessures ook nog eens een flink aantal basisspelers, vooral in de voorhoede. „Dan kan dit gebeuren”, sprak de oud-bondscoach berustend.

Volgens Laporta zal Barcelona in sportief opzicht snel weer herstel tonen. „We vragen daarom ook om jullie vertrouwen in ons, in de mensen die de club leiden”, sprak hij tot de verontruste supporters. „We hebben vertrouwen en tijd nodig en twijfelen er niet aan dat we deze situatie gaan oplossen.”