Sport/Voetbal
629947481
Voetbal

Finale 2023 naar Praag

Feyenoord wil opheldering UEFA over tickets finale: ’Dit is onacceptabel’

Feyenoordfans in Marseille

Feyenoordfans in Marseille

Feyenoord heeft de UEFA om opheldering gevraagd over de verkoop van duizenden kaarten voor de finale van de Conference League tegen AS Roma op 25 mei in Tirana.

Feyenoordfans in Marseille

Feyenoordfans in Marseille

De vrije verkoop van duizenden kaarten ging woensdagmiddag om 12.00 uur van start zonder dat de Rotterdammers daarvan op de hoogte waren. Volgens Feyenoord wisten de supporters van AS Roma daar wel van en lijkt het er nu op dat die heel veel kaarten voor de finale hebben geclaimd.

„Als dat het geval is, is dat onacceptabel”, laat de woordvoerder van Feyenoord weten. „Wij waren er zeer onaangenaam door verrast en hebben gelijk contact opgenomen met de UEFA. De voetbalbond zegt het te gaan onderzoeken en komt erop terug.”

Feyenoord kreeg net als AS Roma ieder 3000 gratis kaarten voor de eindstrijd in de Arena Kombëtare in de Albanese hoofdstad, die plaats biedt aan 22.500 toeschouwers. Naast nog zo’n duizend kaarten die de clubs konden kopen en die volgens Feyenoord bestemd zijn voor sponsoren, partners en familie van de spelers en trainers, gingen er woensdag om 12.00 uur 8500 tickets in de vrije verkoop, meldde de UEFA op de website.

„Tot onze verrassing”, zegt de woordvoerder van Feyenoord. „Dat de UEFA de andere kaarten in de verkoop gooit is prima, maar dan moet iedereen gelijke kansen krijgen om ze te kopen.”

Finale 2023

Terwijl het eerste seizoen van de Conference League nog moet worden voltooid, heeft de UEFA bekend gemaakt dat de finale van het seizoen 2022/2023 zal plaatsvinden in het stadion van Slavia Praag. De datum voor de eindstrijd is 7 juni. De Eden Arena biedt plaats aan iets meer dan 20.000 toeschouwers.