Sport/Voetbal
630005865
Voetbal

PSV na zesde zeperd nog dieper in problemen

Opnieuw puntenverlies PSV

Opnieuw puntenverlies PSV

Tilburg - PSV snakt al een tijd naar een overwinning en na het bezoekje aan Willem II zullen de Eindhovenaren deze zoektocht voort moeten zetten. In Tilburg kwam PSV niet verder dan een nederlaag: 2-1.

Opnieuw puntenverlies PSV

Opnieuw puntenverlies PSV

Trainer Mark van Bommel greep voor het duel met Willem II in en wisselde zijn keeper. Jeroen Zoet moest plaatsmaken voor Lars Unnerstall. De Duitse doelman kon echter al snel vissen. Mats Köhlert soleerde langs de linker flank en leverde een strakke voorzet af. Bij de tweede paal was Che Nunnely te snel voor de gehele PSV-verdediging en schoot de bal van dichtbij hard tegen de touwen en liet Unnerstall kansloos.

Che Nunnely na het openingsdoelpunt van Willem II tegen PSV.

Che Nunnely na het openingsdoelpunt van Willem II tegen PSV.

Nunnely, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, kreeg niet veel later de kans op 2-0, maar de rappe vleugelaanvaller schoot net voorlangs. Af en toe verscheen PSV ook gevaarlijk voor het doel van de Tilburgers, maar dichterbij een uithaal van Cody Gakpo - die zijn eindstation vond in de lat - kwam het niet. Nunnely kreeg op slag van rust nog een kans, maar toen bewees Unnerstall zijn waarde door de inzet met zijn voet te keren.

In de tweede helft lieten de Tilburgers hun opponent aan de bal, maar een snelle gelijkmaker zat er niet in voor PSV. De club uit Eindhoven stichtte weinig gevaar en werd na een dik uur spelen op de counter voor de tweede keer geklopt door Nunnely.

Vijf minuten voor het einde deed PSV wat terug. Gastón Pereiro - die op de bank moest beginnen - bracht de spanning met een fraaie treffer weer wat terug. PSV deed er in de slotfase nog alles aan om een punt uit het vuur te slepen, maar het was niet genoeg.

Ook doelman Lars Unnerstall kan een nederlaag van PSV niet voorkomen.

Ook doelman Lars Unnerstall kan een nederlaag van PSV niet voorkomen.

PSV heeft nu zijn vierde Eredivisiewedstrijd achter elkaar niet gewonnen en de zesde op rij in alle competities. Het gat met koploper Ajax is inmiddels opgelopen tot elf punten.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie.