Sport/Tennis
630196979
Tennis

Tallon Griekspoor wint het challengertoernooi van Praag

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Praag - Tallon Griekspoor heeft voor de derde keer in zijn loopbaan een challengertoernooi gewonnen. In Praag versloeg de Haarlemmer de Duitser Oscar Otte in drie sets: 5-7, 6-4, 6-4.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

De 24-jarige Griekspoor, de nummer 143 van de wereld, moest in de eerste set op setpoint een break en meteen setverlies toestaan. In de tweede set maakte de Nederlander een break achterstand goed en pakte de set door nog een keer de servicebeurt van Otto te winnen.

In de derde set kwam Griekspoor opnieuw achter doordat de Duitse nummer 161 van de wereld de opslagbeurt van zijn tegenstander won. Na breaks over en weer won Griekspoor op een 4-2-achterstand vier games op rij en pakte de zege.

Het is voor Griekspoor de derde challengertitel in zijn carrière. In 2018 was hij de beste in Tampere (Finland) en in 2019 in Banja Luka (Bosnië en Herzegovina).

Griekspoor wordt sinds anderhalve maand mede bijgestaan door coach Raemon Sluiter. De voormalig toptennisser wisselt de begeleiding af met Dennis Schenk, die in Praag van de partij was als coach.