Nieuws/Sport
632247535
Sport

Sport Kort: ADO-goalie Groothuizen naar Denemarken

In de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten.

  • 17.36 uur Loïc Vliegen heeft de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De 25-jarige Belgische wielrenner van Wanty-Gobert zag zijn leidende positie woensdag in de slotrit niet meer in gevaar gekomen.
  • 16.39 uur Indy Groothuizen gaat weg bij ADO Den Haag. De 23-jarige doelman heeft een akkoord over een contract bereikt met Vejle BK, dat in Denemarken op het een na hoogste niveau voetbalt. Groothuizen moest bij ADO, waar hij tot zeventien wedstrijden in het eerste elftal kwam, vaak genoegen nemen met een reserverol achter Robert Zwinkels.
  • 15.06 uur Kevin-Prince Boateng zet zijn voetballoopbaan voort bij Fiorentina. De 32-jarige middenvelder komt over van Sassuolo. Die Italiaanse club leende hem de afgelopen maanden uit aan FC Barcelona, maar daar kwam de Duitse Ghanees amper aan spelen toe.
  • 14.00 uur Bibiane Schoofs is in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Karlsruhe uitgeschakeld. De Nederlandse tennisster, nummer 156 op de wereld, boog in twee sets voor de Georgische Ekaterine Gorgodze: 5-7 5-7.
Bibiane Schoofs

Bibiane Schoofs

  • 13.55 uur Bruno Génésio is de nieuwe trainer van Bejing Guoan. De 52-jarige Fransman is de opvolger van de Duitser Roger Schmidt die na twee competitienederlagen op rij kon vertrekken bij de club uit de Super League, het hoogste niveau in China.
Bruno Genesio

Bruno Genesio

  • 11.12 uur: Kristoffer Peterson van Heracles Almelo vervolgt zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Swansea City. John van Zweden, aandeelhouder van de club uit Wales, bevestigt op Twitter de overgang van de Zweedse spits. Eerder raakte Heracles Brandley Kuwas, Lerin Duarte en Adrian Dalmau al kwijt.
Kristoffer Peterson

Kristoffer Peterson

  • 10.00 uur: De Italiaanse wielrenster Soraya Paladin rijdt komend jaar voor CCC-Liv, het team van Marianne Vos. „De ploeg is ambitieus en ik ben blij dat ik hier vanaf volgend jaar onderdeel van mag zijn. Mijn doel is om mezelf als renster verder te ontwikkelen en om bij te dragen aan succes”, zegt de 26-jarige Paladin, de nummer acht van de WorldTour-ranking bij de vrouwen.
  • 07.35 uur: Cori ’Coco’ Gauff, de 15-jarige sensatie van Wimbledon, vloog er meteen uit in Washington. De Kazachse Zarina Dijas schakelde de Amerikaanse in twee sets uit: 6-4 6-2. Gauff, die op Wimbledon uit het niets de vierde ronde haalde, had in Washingtron gewoon weer kwalificaties moeten spelen.
  • 07.20 uur: Lionel Scaloni moet als bondscoach de nationale voetbalploeg van Argentinië naar het WK van 2022 in Qatar leiden. De Argentijnse voetbalbond heeft het aflopende contract van de 41-jarige coach verlengd. Scaloni volgde een jaar geleden, aanvankelijk als interim-bondscoach, Jorge Sampaoli op. Die was pas een jaar in dienst maar had met zijn ploeg gefaald op het WK in Rusland.