Sport/Voetbal
633610400
Voetbal

Play-offs KKD

ADO steelt pole position voor volgende ronde, Roda morele winnaar in Rotterdam

Sem Steijn zorgde voor 0-1

Sem Steijn zorgde voor 0-1

ADO heeft zichzelf dinsdagavond een uitstekende dienst bewezen door met 1-2 te winnen bij NAC Breda, terwijl Roda JC na rust een tik uitdeelde aan Excelsior en van een 2-0 achterstand terugkwam tot 2-2.

Sem Steijn zorgde voor 0-1

Sem Steijn zorgde voor 0-1

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

De clash tussen NAC en ADO was er een tussen clubs die vinden dat ze in de Eredivisie thuishoren en gezien hun historie ook wel enigszins recht van spreken hebben als het gaat om promotie naar het hoogste niveau. De realiteit was echter dat beide ploegen elkaar al in de eerste ronde van de play-offs tegenkwamen.

NAC had in het reguliere seizoen slechts een achtste eindklassering weten te noteren en eindigde maar net boven het ook al teleurstellende De Graafschap. ADO deed het, zeker gezien de zes punten afrek die de club uitgedeeld had gekregen, een stuk beter. Desalniettemin waren rechtstreekse promovendi Emmen en Volendam slechts een stip op de horizon voor de club, waar het vooral bestuurlijk maar niet rustig wil worden.

Steijn

Het was ADO dat de score in het promotie-tweeluik opende. Na een dik half uur voetballen was het uitgerekend Sem Steijn die de 0-1 op het bord zette en het niet kon laten een klein statement te maken naar de NAC-aanhang, daarmee ongetwijfeld verwijzend naar het ontslag van zijn vader Maurice bij de club uit Breda.

In de tweede helft ging het spel redelijk op en neer, waarbij ADO het gezien de 0-1 voorsprong enigszins rustig aan deed. Dat kon ook, want ondanks dat NAC wel aandrong kon het voor eigen publiek lang geen échte vuist maken. Dat veranderde ruim een kwartier voor tijd, toen Maria de gelijkmaker binnenwerkte.

In de slotfase werd vervolgens duidelijk dat beide ploegen liever de 1-1 vasthielden dan met het nemen van te veel risico voor een late goal zelf nog tegen de lamp te lopen. Een puntendeling leek dan ook niet meer af te wenden, maar Komljenovic besloot anders. Na goed doorgaan van Darryl Janmaat kon hij haast vrij binnen prikken.

Excelsior - Roda JC

Excelsior beleefde een droomstart tegen Roda JC. Kenzo Goudmijn zorgde al vroeg voor 1-0, waarna Thijs Dallinga nog voor rust van elf meter voor 2-0 mocht zorgen. Die penalty werd bij Roda hevig betwist, omdat de ploeg eerder zelf aanspraak leek te maken op een strafschop.

Roda JC richtte zich op na rust

Roda JC richtte zich op na rust

Na rust richtten de Limburgers zich op, en werd het via Dylan Vente en Stefano Marzo alsnog 2-2. Roda begint daardoor met een morele opkikker aan de return in eigen stadion.

Beide returns worden zaterdag 14 mei gespeeld