Sport/Wielrennen
63489
Wielrennen

Roompot ook naar Luik-Bastenaken-Luik

Een aantal renners van Roompot.

Een aantal renners van Roompot.

LUIK - Wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij mag op 23 april meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik. Dat heeft organisator ASO dinsdag bekendgemaakt. Eerder kreeg de Nederlandse formatie ook al een uitnodiging voor Parijs-Roubaix. Voor de Waalse Pijl greep Roompot naast een wildcard.

Een aantal renners van Roompot.

Een aantal renners van Roompot.

De ASO maakte ook de nieuwe route van Luik-Bastenaken-Luik bekend. Daar zijn met de Côte de Pont, de Côte de Bellevaux en de Côte de la Ferme Libert drie nieuwe beklimmingen in opgenomen. De drie hellingen worden na elkaar bedwongen tussen de 168e en de 180e kilometer van de koers. De Côte du Wanne, de Côte de Stockeu en de Côte de la Haute-Levée ontbreken dit jaar.

In 2017 wordt ook voor het eerst een Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen gereden. De vrouwen leggen 135,5 kilometer af in hun 'La Doyenne', tegenover 258 kilometer voor de mannen. Vanaf kilometer honderd moeten de Côte de la Redoute, de Côte de la Roche-aux-Faucons en de Côte de Saint-Nicolas al voor de nodige spanning zorgen voor de slotklim naar finishplaats Ans.